קרפצ'יו סלק עם גבינות ושמן זית
מנה צבעונית מושלמת לאירוח בשבועות- בלי בישולים ובלי רטבים – ככה פשוט וטעים!             

רכיבים (למנה זוגית)

-סלק גדול ורך (מקולף)

-לאבנה על בסיס יוגורט/יוגורט עיזים – 2-3 כפות

-גבינה בולגרית/פטה – פרוסה עבה מפוררת

-תערובת עליי בייבי – חופן

-נענע – כמה עלים

לתיבול וקישוט

-שמן זית ראשון המסיק של פרג (שקונים כאן)

-חומץ בלסמי

-קליפת לימון וקליפת תפוז מגורדות דק – ביחד כפית

-אגוזי מלך קצוצים גס - חופן

-סומאק, מלח ופלפל גרוסים


 
הוראות הכנה, שלב שלב

הכנות מראש

1. לשטוף ולייבש טוב את עלי הנענע (בלי הגבעולים) ועלי הבייבי ולקרוע אותם ביד

2. לקלף את הסלק ולפרוס לפרוסות עגולות הכי דקיקות שאפשר (מבלי שיתפרקו) בסכין חדה או במנדולינה

3. לגרד (בחלק הצפוף של הפומפיה) מעט קליפת לימון ותפוז ולקצוץ גס חופן אגוזי מלך

סידור המנה

1. על צלחת הגשה לבנה מאורכת - לסדר את פרוסות הסלק אחת מעט מעל השניה ולפזר במרכזן את העלים הקרועים

2. להניח "ערימות קטנות" של לאבנה על כל פרוסה (מעל העלים), עם כפית ובעזרת האצבע

3. לפורר מעל כל "ערימת לאבנה" פירורים גסים של גבינת פטה/בולגרית

4. לשפוך שמן זית (בנדיבות גדולה!) ולטפטף מעט חומץ בלסמי (אני נעזרת במזרק. חפשו כאן את הטיפ שלי "רוטב במזרק")

5. לפזר מלמעלה את שברי האגוזים ואת גרידת הלימון והתפוז - וזה הטאץ' הקטן שעושה את כל ההבדל! 

6. להוסיף מלח ופלפל גרוסים ולסיום מעט סומאק (שמשתלב מדהים עם הצבע של הסלק...)

 

הגשה - לנקות את שולי הצלחת מכתמי הסלק (עם אצבע עטופה בטישו) ולהגיש בסטייל – ככה פשוט!


 ועוד משהו קטן

-אם אין סלק רך מספיק, תוכלו לבשל מעט את הסלק לפני או להשתמש בסלק בוואקום

-אני מגישה עם חצאי פרוסות לחם מתובלות בהמון שמן זית ומעט חומץ בלסמי, מוצנמות בתנור או מושחמות במחבת.

ואז - אני פשוט מחליקה כל פרוסת סלק (ביחד עם כל ה"מגדל" מעליה) ישר מעל פרוסת לחם וכל ביס הוא פשוט מעדן!

טיפ קטן ממני – בטיגון קל במחבת, פרוסות הלחם לא יתקשו מידי כשיתקררו, להבדיל מלהצנים בתנור...

וכמו תמיד, אל תשכחו, שצורת ההגשה חשובה לא פחות מהטעם!

נפגש במתכון הבא...

טליה הדר -EshetStyle        
     
Copyright © 2017 all rights reserved | נבנה ע"י לוגייט טכנולוגיות