עדכונים חשובים

לקוחות יקרים! בעקבות עומס חריג של הזמנות באתר ניתן לבצע הזמנות באיסוף עצמי בלבד, ככל שיתאפשר נפתח את האתר שוב למשלוחים. עמכם הסליחה!  
איסוף עצמי מסניפים בת ים (ניסנבאום 25) רחובות (קניון עופר), או תל אביב (שוק הכרמל)    

סניף בת ים יפתח ביום שישי מ19.4.23 בין השעות 8-12  
כדורי גבינה מצופים בתערובת פיסטוק

לקוחות יקרים! בעקבות עומס חריג של הזמנות באתר ניתן לבצע הזמנות באיסוף עצמי בלבד, ככל שיתאפשר נפתח את האתר שוב למשלוחים. עמכם הסליחה!
איסוף עצמי מסניפים בת ים (ניסנבאום 25) רחובות (קניון עופר), או תל אביב (שוק הכרמל)

כדורי גבינה מצופים בתערובת פיסטוק

עוד מנת נשנוש מושלמת לאירוח בשבועות ובכלל... בלי אפיה ובלי אביזרים, רק להכין כדורים!  שתי אפשרויות לציפוי - ליצירת צלחת צבעונית במיוחד         
רכיבים (לכ-20 כדורים)

-חבילת גבינה בולגרית/פטה 5% (כ-250 גרם)

-חצי גליל גבינת עיזים 9% (כ-90 גרם)

-לאבנה 5% - 2 כפות

-מעט שמן זית, מלח ופלפל גרוסים

-לציפויתערובת הפיסטוק של תבליני פרג (כאן
             
*אפשרות נוספת לציפוי - תערובת השקדים וחמוציות של תבליני פרג (
כאן)

הוראות הכנה

1. לרסק את תערובת הפיסטוק לפירורים (במכתש ועלי, או פשוט להכניס את התערובת לתוך שקית סנדוויץ' מרופדת במפית, כדי שלא תקרע, ולדפוק עם כותש, פטיש עץ או אפילו בעזרת צנצנת או ספל)

2. לשפוך את התערובת המפוררת על צלחת שטוחה גדולה

3. בקערה נפרדת לשים את כל הגבינות, מעט שמן זית מלח ופלפל גרוסים, למעוך ולערבב עם היד ליצירת תערובת נוחה לעבודה. לא צריך לעשות הרבה מלבד מעט לאחד את הגבינות (עדיף להשאיר חתיכות גסות של הגבינה הבולגרית/הפטה)

4. ליצור עם היד כדורים ולגלגל בפירורי תערובת הפיסטוק. ברגע הראשון יש תחושה שזה דביק ומתפרק, אל דאגה! מייד עם הגלגול הראשון בציפוי זה מתייצב...

כדאי לחזור פעמיים-שלוש על פעולת הציפוי ולאחר מכן לגלגל שוב את הכדור בין כפות הידיים כדי לתקן את הכדור לכדור עגול ויפה (כי זה בדיוק הטאץ' הקטן שעושה את ההבדל...)

5. להכניס למקרר לכ-10 דקות להתייצבות (אם ממהרים אפשר פחות)

הגשה - לסדר בטור, במרווחים, על צלחת הגשה לבנה מאורכת ולהגיש בסטייל – ככה פשוט!


ועוד משהו קטן

*אפשר להחליף את הלאבנה בגבינה לבנה או גבינת שמנת (רגילה או בטעמים), ובכלל, אפשר לשלב סוגי גבינות נוספים כמו גבינת רוקפור, ריקוטה – מה שרוצים,  העיקר שתיווצר תערובת נוחה ליצירת כדורים.

*אגב, בלי קשר לכדורי הגבינה הטעימים האלו, תערובת הפיסטוק הזו טעימה בטירוף! אני כבר עשיתי איתה ניסיונות לעוד מנות... בינתיים תצטיידו בה, בקרוב מתכון נוסף.

*סוג נוסף של ציפוי לכדורי הגבינה, אפשר להכין מתערובת השקדים והחמוציות של פרג - במקרה הזה צריך קודם לקצוץ את התערובת כמה שאפשר דק בעזרת סכין טובה ואח"כ גם לכתוש. אפשר להוסיף לתערובת הציפוי גם חופן אגוזי מלך מרוסקים.

עם הציפוי הזה אני אוהבת להוסיף לתערובת הגבינות גם גבינת רוקפור, כי השילוב של המתקתקות שבחמוציות יחד עם הטעם הדומיננטי של הגבינה יוצא מטריף!

אין מה להתלבט, ברור שכדאי להכין צלחת עם שני סוגי הציפויים - זה יוצא טעים, צבעוני ומהמם!

וכמו תמיד, אל תשכחו, שצורת ההגשה חשובה לא פחות מהטעם!

נפגש במתכון הבא...

טליה הדר -EshetStyle  


   
    
Copyright © 2024 all rights reserved | נבנה ע"י לוגייט טכנולוגיות