עדכונים חשובים
שעות פעילות סניף בת ים
יום א 21.2 פתוח מ8:00-15:00
יום ב 22.2 -ערב חג הסניף סגור.

שאר הסניפים פתוחים כרגיל
סלט ירוק עם תערובת חמוציות ושקדים

סלט ירוק עם תערובת חמוציות ושקדים

סלט ירוק מרענן, טעים ובריא – עם סלרי, ירוקים, תפוח עץ ותערובת השקדים-חמוציות של פרג            

אם גם אתם קניתם סלרי למרק או לקציצות ונתקעתם כמוני עם כל "עץ הסלרי" שתופס חצי מקרר... אתם חייבים להכיר את הסלט הזה! הוא מיוחד, מרענן טעים ובריא!
כי תמיד מחפשים איזה סלט חדשני...


רכיבים )לקערה בינונית ל-2 סועדים (

-סלרי 3-4  ענפים גדולים (בלי העלים) פרוסים דק + עלים קצוצים רק מענף אחד

-פטרוזיליה ונענע צרור גדול מכל אחד. עלים שלמים בלי ענפים

-עליי בייבי/תרד – חופן גדול

-חצי תפוח ירוק )מהסוג החמוץ - "סמית". פרוס לפרוסות דקיקות(

לתוספות

תערובת השקדים וחמוציות של פרג – חופן גדול (ניתן לרכוש כאן)

לרוטב

-מיץ מחצי לימון

-חומץ בלסמי כפית

-חומץ בלסמי מצומצם חצי כפית (אם אין  תוסיפו עוד חצי כפית בלסמי רגיל וחצי כפית דבש)

-שמן זית – כף (אני משתמשת בראשון המסיק של פרג. ניתן לרכוש כאן)

-סוכר חום חצי כפית

-סומאק בנדיבות

-מלח ופלפל גרוסים



הוראות הכנה, שלב שלב

1. חיתוך הסלרי - להסיר 2-3 ס"מ תחתונים מתחתית "עץ הסלרי" (מהחלק שמחבר יחד את כל הענפים), להפריד 3-4 ענפים עבים, לשטוף טוב ולחתוך אותם לפרוסות דקות עד שמגיעים לעלים. את העלים של ענף אחד לקצוץ גם (כעקרון אם אוהבים, אפשר יותר עליי סלרי, רק שיש להם טעם מריר ודומיננטי... לי מספיק ככה)

2. חיתוך התפוח - לחתוך "לחי" אחת של תפוח ירוק גדול לפרוסות דקיקות (עם סכין או מנדולינה) ואת הפרוסות לחתוך לאורך לחצי, ככה שיצאו לכם סהרונים ומקלות. טפטפו על פרוסות התפוח מעט לימון שלא ישחירו בינתיים.

3. להכניס את כל רכיבי הסלט, כולל כל הירוקים, עם חצי מתערובת השקדים והחמוציות, לקערת ערבוב. את העלים ניתן להשאיר שלמים או לקרוע אותם ביד.

4. לערבב בקערית נפרדת את כל רכיבי הרוטב, לשפוך לקערת הערבוב ולערבב (הכי טוב עם היד).

5. להעביר לקערת הגשה וליצור עם היד צורת פירמידה מהסלט. לפזר מלמעלה את יתר תערובת השקדים והחמוציות ולהגיש בסטייל – ככה פשוט!

 זהו - סלט מהמם, טעים, מיוחד ובריא!


 ועוד משהו קטן

-גם אם אתם לא אוהבים סלרי אל תוותרו על הסלט הכיפי הזה – תוכלו פשוט להוסיף עוד עלים במקום, ואפשר גם קולורבי חתוך למקלות דקיקים או פרחי ברוקולי טריים או חלוטים.

-את תערובת השקדים והחמוציות של פרג (מכאן) אני מחזיקה קבוע בבית. חלק אני שמה במקרר וחלק אני שומרת בצנצנת קטנה סגורה על השיש, לנשנוש כזה של כולנו במהלך היום... כדאי לכם גם!

-אם תרצו לגוון, אפשר להחליף מידי פעם את תערובת השקדים וחמוציות ולהכיר את גרגירי הג'וג'י ברי הבריאים והטעימים (ניתן לרכוש כאן וקצת לקרוא עליהם כאן).

נפגש במתכון הבא...

טליה הדר – EshetStyle

*רוצים ממני עוד מתכון עם תערובת השקדים והחמוציות?  כנסו לכדורי הגבינה המצופים ותתחילו לגלגל....   

 
       
Copyright © 2024 all rights reserved | נבנה ע"י לוגייט טכנולוגיות