מוזלי-מאפינס בקלי קלות
מאפינס בריאות ללא סוכר עם הגרנולה של פרג. פשוט לקחת את קערת המוזלי ולהכניס לתנור...           
תתחילו בלהכין לכם קערה מפנקת של מוזלי עם הגרנולה המעולה של פרג, יוגורט, חופן גרגירי ג'וג'י ברי קצוצים (או חמוציות), וכמה דובדבנים אדומים חתוכים, ותזלפו מלמעלה דבש בנדיבות...

ואחרי כמה ביסים טובים נסו לחשוב רגע... מה יקרה אם תוסיפו לקערה ביצה וקמח ותכניסו לתנור?!  


 רכיבים (ל-8 מאפינס)

-גרנולה של פרג - 5 כפות (אפשר יותר) (ניתן לרכוש כאן)

-קמח תופח – 8 כפות גדושות (כ-160 גרם)

-קינמון - כפית (אפשר יותר או פחות, לפי הטעם)

-גרגירי ג'וג'י ברי קצוצים - חופן (אפשר חמוציות במקום או צימוקים קצוצים) (ניתן לרכוש כאן)

-גביע יוגורט 3% (בטעם טבעי או במתיקות מעודנת) (200 מ"ל)

-ביצה

-שמן זית של פרג - 2 כפות (ניתן לרכוש כאן)

-דבש/סילאן - 6 כפות (או יותר, לקבלת עוגה מתוקה)

-ג'ינג'ר טרי – פרוסה קצוצה (אפשר בלי)

-כמה דובדבנים מגולענים חתוכים לקוביות (אפשר כל פרי אחר שתרצו במקום או בנוסף)


הוראות הכנה, שלב שלב

1. להוציא את רשת התנור ולחמם תנור על 180 מעלות (למעלה ולמטה)

2. להכניס לקערה את כל הרכיבים לפי סדר. להשאיר בצד חלק מהדובדבנים (או הפרי האחר שבחרתם) ולערבב עם מזלג או טורף ידני. זה יוצא ממש סמיך (לא לדאוג, זה בסדר!)

3. לשמן תבנית מאפינס (עדיף מסיליקון) ולפזר מעט סוכר חום בכל שקע

*אגב, זה טיפ מצויין שכדאי ליישם גם בכל עוגה בחושה. זה נותן שכבה מעט קשה ושחומה גם בדפנות העוגה ותחתית

4. למלא כל שקע כמעט עד הסוף (בעזרת מצקת או כף)

5. להוסיף את חתיכות הדובדבנים שנותרו (או כל פרי אחר שבחרתם), פשוט לדחוף עם האצבע כמה חתיכות בכל שקע...

6. לקישוט מלמעלה - לפזר בכל שקע, מעט סוכר חום וגרנולה של פרג (אפשר גם להוסיף מעט חמוציות/ג'וגי ברי קצוצים) – אל תוותרו על זה, כי זה בדיוק הטאץ' הקטן שעושה הבדל גדול!

7. להכניס לתנור שחומם מראש (בשלב האמצעי) ל 30-35 דקות (או עד שהם משחימים מלמעלה וקיסם יוצא עם פירורים). לתת להם כ-15 דקות צינון (זה הכרחי, אז נא להתאפק!)

8. להניח על צלחת עגולה, עם תחרת נייר לבנה, לצד קוביית חמאה, סכין ודבש ולהגיש בסטייל – ככה פשוט!



 ועוד משהו קטן -

-המאפינס האלה הם לא עוגה ממש מתוקה, אלא יותר בסגנון לחמניה מתקתקה, משביעה ועסיסית, ולכן כדאי להגיש אותם, ליד הקפה, עם חמאה ודבש או סילאן ולהוסיף לכל ביס, זה פשוט טעים!

-אם בכל זאת בא לכם עוגה של ממש, תוכלו להוסיף עוד 2-3 כפות סילאן/דבש או להחליף את כל כמות הדבש/הסילאן בסוכר

וכמו תמיד, אל תשכחו, שצורת ההגשה חשובה לא פחות מהטעם!

נפגש במתכון הבא...

טליה הדר - EshetStyle

 

*אם כבר דיברנו על הגרנולה ועל משהו מתוק ליד הקפה – מכירים את עוגיות הגרנולה שלי עם ממרח הסומסומיה של פרג? כנסו לכאן

*נשארו לכם גרגירי ג'וג'י ברי? כדאי שתכירו את הסלט המדליק הזה           
Copyright © 2017 all rights reserved | נבנה ע"י לוגייט טכנולוגיות