כבד קצוץ עם שבבי בצל קריספיים – טעים!
כבד קצוץ בטעם של פעם מוגש במנות אישיות עם שבבי הבצל הקריספיים של פרג – כי גם כבד קצוץ אפשר להגיש בסטייל...                   
גם אם בחיים לא הכנתם כבד קצוץ – המתכון הזה בדיוק בשבילכם! זה באמת לא מסובך וכמו תמיד, יש כאן הוראות שלב שלב, ככה שאין מה לפספס – זה בטוח מצליח!

לפני המתכון -

כמה מסקנות חשובות על הכבד הקצוץ, שתוכלו לאמץ גם אם יש לכם מתכון מנצח אחר

(כי אני הרי תמיד בעד לעשות את המוכר והידוע ורק לשדרג "בקטנה")

1. אפשר להכין אותו בלי שום צורך בחמאה או מרגרינה |. הכי טוב להכין יום לפני ההגשה - כי יום שלם במקרר פשוט עושה לו טוב |3 . להגיש אותו עם שבבי בצל קריספיים של פרג מלמעלה - משדרג פלאים | 4. להגיש במנות אישית זה בכלל מקפיץ מדרגה | 5. מלפפונים חמוצים ולחם ליד זה פשוט must!




רכיבים (כמות של "תבנית אנגליש" אחת או 7 מנות אישיות)

-כבד עוף - כחצי קילו

-בצל בינוני  2 לפרוסות דקות

-ביצה קשה - 2

-שמן זית (של פרג)-  כף (ניתן לרכוש כאן)

-מלח ופלפל

לקישוט מלמעלה ולהגשה

חופן של שבבי בצל מטוגן של פרג (לרכוש כאן) – לא לוותר על התוספת הקטנה הזו שעושה את כל ההבדל!

* להגיש לידמלפפונים חמוצים ולחם

אביזרים

למנות אישיות - קעריות הגשה קטנטנות כמספר הסועדים

למנה מרכזית - תבנית אנגליש חד פעמית + ניילון נצמד, צלחת הגשה מאורכת


 הוראות הכנה, שלב שלב

1. לטגן את טבעות הבצל להזהבה על אש בינונית כ-10 דקות

2. להוסיף למחבת את הכבדים (את הבצל להשאיר במחבת, רק בצד) ולטגן אותם עד לעשייה בינונית (שיישארו טיפה וורדוורדים מבפנים. ככה לפחות אני אוהבת... אם אתם מעדיפים עשוי יותר, גם ככה ייצא טעים)

3. להוסיף מלח ופלפל לפי הטעם, לערבב ולכבות את האש

4. לתת להכל להתקרר (אפשר גם שעתיים, רק לכסות...)

*אגב, בשלב הזה גם אין בעיה לגנוב חתיכה או שתיים של כבד ישר לפה (פשוט קשה שלא!) מבטיחה שעדיין ייצא מצויין – הכמויות פה זה לא מדע מדוייק :)

5. להכניס את הכבדים והבצל למעבד מזון (ללא מיצי הבישול שהצטברו במחבת! אחרת זה יוצא רך מידי ולא "עומד יפה". עדיין טעים, אבל חבל...)

6. להוסיף פנימה את הביצים הקשות וכף שמן זית

7. לטחון עד לרמה הרצויה. לא יותר מידי כי אז אין דרך חזרה. עדיף לטחון בשלבים, כמה שניות כל פעם (בין לבין, לערבב מהדפנות פנימה לחלקים של נטחנו וגם לטעום ולתקן תיבול)

8. להעביר לקעריות אישיות (אם בחרתם במנות אישיות) או לתבנית אנגליש קייק מרופדת בניילון נצמד (אם בחרתם בצלחת מרכזית) - הסבר מפורט לשלב הזה תמצאו בסוף

*עקרונית, אני ממש בעד מנות אישיות, כי זה עושה את זה אחרת! ולמרות זאת - אם אתם הרבה סועדים, אז עם כל הכבוד לסטייל האישי, מודה שיותר פרקטי זה ללכת על התבנית המאורכת :)

9. לכסות בניילון נצמד ולהכניס למקרר לפחות ל-4 שעות (ועדיף ליום שלם)


10. להגשה - להוסיף מעל הכבד את שבבי הבצל של פרג (המעולים והממכרים! לרכוש - כאן) כאמור, זו תוספת חשובה ביותר אז לא לוותר! כי זה הטאץ הקטן שעושה את כל ההבדל...

11. להוסיף ליד מלפפונים חמוצים וכמה ריבועי לחם קראנצי' ולהגיש בסטייל - ככה פשוט!



 ועוד כמה הסברים קטנים

* את הלחם הקראנצ'י הכי כדאי לקלות במחבת – כל ההסברים כאן

* אם בחרתם במנות אישיות – תכינו קעריות אישיות כמספר הסועדים. בעזרת כף העבירו 2-3 כפות גדושות מהכבד לכל קערית ובעזרת לקקן או סכין מריחה תמעכו ותיישרו את הכבד (תוך כדי סיבוב הקערית ביד), כסו כל קערית בניילון נצמד והכניסו למקרר

* אם בחרתם במנה מרכזית –  קחו תבנית אינגליש קייק (חד פעמית של עוגה) מרופדת בניילון נצמד (חשוב להשאיר מספיק ניילון שיעלה מעל הדפנות והחוצה מהן), העבירו אליה את הכבד, יישרו מעט, כסו בניילון נצמד והכניסו למקרר.

להגשה בצורה הזו, יש להסיר מלמעלה את הניילון הנצמד, להצמיד אל החלק העליון של התבנית צלחת הגשה מאורכת ולהפוך עליה את תבנית הכבד. עכשיו יש להסיר בעדינות את התבנית ואת הניילון הנצמד מלמעלה, לפזר לכל האורך את שבבי הבצל של פרג ולפרוס פרוסה לכל אחד (בדיוק כמו שעשינו במתכון של המקפא סומסומיה החגיגי... להבדיל בטעמים... זוכרים?)

*ודבר אחרון! לפני הגשה, בכל צורה, אל תשכחו לעטוף אצבע בטישו ולנקות איתה את שולי הצלחת או הקערית משאריות של כבד (כי זה הדברים הקטנים האלה שכל כך חשובים...)

חג שמח ושנה נפלאה!

נפגש במתכון הבא,

טליה הדר – EshetStyle

ועד אז, מוזמנים לעקוב גם אחרי הבלוג שלי כאן


רוצים לדעת למה עוד אני מוסיפה את שבבי הבצל הקריספיים של פרג? לחצו כאן       

          
Copyright © 2017 all rights reserved | נבנה ע"י לוגייט טכנולוגיות