סופגניות קטנות וטעימות עם הסומסומיה של פרג
סופגניות קטנטנות וטעימות שמכינים בכמה דקות, מקושטות בממרח הסומסומיה של פרג ונגיעה של שוקולד – זה רק נראה מסובך!             

מי לא מכיר את המתכון הביתי של הסופגניות שמכינים עם לבן?

אם מעולם לא הכנתם סופגניות בבית – השנה זו בדיוק ההזדמנות שלכם! זה מתכון ממש קליל שכל אחד יכול!

אני את הסופגניות האלה מכינה כל שנה, רק שהפעם שדרגתי אותן קצת אחרת...

הן קטנטנות, שאוכלים בביס (ואז אוכלים המון!) והן מקושטות או ממולאות (או גם וגם) בממרח הסומסומיה הטעים של פרג!  

ואם בא לכם ממש להתפרע – תוכלו להוסיף גם זילוף קטן של שוקולד חם (בצ'יק)  – אז בואו להכיר ולחסל!

 


רכיבים (לכ-30 סופגניות קטנות או כ-60 קטנטנות)

-ביצה – 2

-גביע לבן -2

-תמצית וניל – כפית

-סוכר – כף

-קמח תופח 3 כוסות חד פעמיות גדושות (350 גרם)*

לקישוט ומילוי

ממרח הסומסומיה של פרג (ניתן לרכוש כאן), ואבקת סוכר

לשדרוג נוסף – חצי חבילת שוקולד מריר

אביזרים לקישוט ומילוי2 שקיות זילוף קטנות

_________________

*שימו לב – כוס המדידה שלי היא כרגיל כוס חד פעמית שקופה של שתיה קלה. בכוס כזו יש בערך כמות של חצי כוס "רגילה"


 הוראות הכנה, שלב שלב

1. ערבבו את כל רכיבי הבלילה בקערה לפי הסדר הזה במיקסר או ביד במזלג. את הקמח הוסיפו בהדרגה (אם בחרתם לערבב במזלג, ערבבו מהר ונסו ליצור תערובת אחידה, אבל גם אם נשארו מעט גושים, זה בסדר!)



2.
לפני שמתחילים - כדאי שתכינו מראש את אביזרי הקישוט והמילוי שיהיו מוכנים לשלב ההגשה –
אבקת סוכר ומסננת קטנה | שקית זילוף עם ממרח הסומסומיה | שקית זילוף עם קוביות שוקולד מריר שיהפכו ברגע לשוקולד חם – כל ההסברים בהמשך...

3. חממו שמן בסיר קטן-בינוני (בגובה של 5-4 סנטימטר מהתחתית, אין צורך ביותר)

4. בינתיים הכינו לכם צלחת מרופדת בנייר סופג (אליה תעבירו את הסופגניות בהמשך)

5. מכניסים לסיר. כשהשמן חם מספיק (חשוב שהוא לא יהיה חם מידי! ראו למטה טיפ איך יודעים...) הנמיכו מעט את האש והתחילו בהכנת הסופגניות. הכניסו לסיר בכל פעם מעט מהבלילה בעזרת שתי כפות או שתי כפיות ארוכות (אחת מלאה בבלילה, השניה מורידה ממנה לסיר)


לסופגניות קטנות-בינוניות (כמו בתמונה, בערך חצי מגודל סופגניה "רגילה") - מלאו כל פעם כחצי כף

לסופגניות ממש קטנטנות - מלאו קצת פחות מכפית בכל פעם

עבדו לאט, בזהירות ודי קרוב לשמן (כדי שהשמן לא ישפריץ)

6. תוך כמה שניות יתחילו הסופגניות להתנפח בצורות קטנות ומשונות (וזה כל הכיף!)

מספיקה נגיעה קטנה בכל סופגניה בעזרת הכף, בכדי שהיא כבר תתגלגל מעצמה לצד השני (ואם לא, עזרו לה...)

7. את הסופגניות שכבר שחומות מכל הכיוונים, הוציאו בעזרת כף מחוררת (כמו של פסטה) לצלחת שריפדתם בנייר סופג. כל פעם שמתפנה מקום בסיר הכניסו עוד מנת בלילה וכך הלאה...

8. המתינו כמה דקות לצינון קל וספיגת עודפי השמן ורק אז - פזרו המון אבקת סוכר מעל בעזרת מסננת קטנה (אחרת האבקה נמסה)


9. סדרו את הסופגניות על צלחת הגשה יפה והתחילו בשלב הכי כיפי – שלב הזילופים!

10. קישוט ומילוי

העבירו כמה כפות של ממרח הסומסומיה המדהים של פרג לתוך שקית זילוף (ראו בסוף טיפ לעשות את זה הכי בקלות), גזרו את קצה השפיץ ותתחילו לזלף!

כדי למלא את הסופגניה, חוררו אותה במרכזה (אפשר בעזרת אחד השפיצים של מזלג/שיפוד עץ או קצה חד אחר)
הכניסו את השפיץ של שקית הזילוף לחור וזלפו פנימה את ממרח הסומסומיה עד שתראו אותו חוזר החוצה ויוצר ערימה קטנה ומגרה
J אח"כ הוסיפו מעל עוד זילוף קטן לקישוט


אם בחרתם בסופגניות הקטנטנות, אין צורך למלא ואפשר להסתפק רק בזילוף העליון. הן נאכלות בביס וזה מספיק בול!

זה כל כך טעים!!!

לשדרוג נוסף של שוקולד  (כדאי!)

השתמשו בטיפ הגאוני הזה לזילוף שוקולד חם (בלי סיר ובלי מיקרו) והוסיפו זילוף של שוקולד מעל הסופגניה לצד זילוף הסומסומיה.

השילוב של הסומסומיה יחד עם השוקולד הוא פשוט אלוהי! (זוכרים שעשינו אותו באזני המן?)

ואפשר לשחק עם זה - חלק למלא בסומסומיה חלק בשוקולד, חלק רק למעלה... פשוט הכל יוצא טעים!



 ולפני סיום, כמובטח, שני טיפים קטנים -

*איך תדעו שהשמן חם מספיק? הכניסו את הידית של כף עץ לתוך השמן. ברגע שנהיות סביבה בועות קטנטנות זה אומר שהשמן מספיק חם, אפשר להוריד מעט את האש ולהתחיל להכניס את הבלילה (מספיק בועות עדינות קטנטנות, אנחנו לא רוצים בעבוע...)

*איך למלא שקית זילוף בזריזות ובלי לכלוך? קבלו טריק גאוני ופשוט – "הלבישו" את שקית הזילוף  על כוס גבוהה, כד או צנצנת (תלוי בגודל השקית) והעבירו אליה בנוחות את הקרם/הבלילה או במקרה שלנו – את ממרח הסומסומיה. ממש בצ'יק ובלי לכלוך – ככה פשוט!

נפגש במתכון הבא...

ועד אז מוזמנים גם לעקוב אחרי הבלוג שלי - כאן

טליה הדר – EshetStyle


רוצים עוד מתכון עם הסומסומיה של פרג בשילוב עם שוקולד? כנסו למקפא האישי והמדהים הזה – שהכי קל להכין.

ואם הסומסומיה כבר נגמרה, תהיו חייבים להצטייד בעוד אחת לפחות – כדי להכין גם את עוגיות הגרנולה הממכרות האלה שמכינים בדיוק בעשר דקות!  


*כל התמונות בפוסט הזה צולמו על-ידי טליה הדר-EshetStyle      
Copyright © 2017 all rights reserved | נבנה ע"י לוגייט טכנולוגיות