ריבועי אנרגיה – חטיף פירות יבשים שמתאים לכל רגע
חטיף אנרגיה שמכינים בקלות ללא שמן וללא בישול מקדים - טעים טעים!                 

יש רק בעיה אחת עם הריבועים האלה – שבכל שעה ביום פשוט אי אפשר להפסיק לאכול אותם!
אז תחשבו פעמיים לפני שאתם בוחרים להכיר את המתכון הכל כך פשוט הזה... (שלא תגידו שלא אמרתי J)


רכיבים
(לתבנית תנור שלמה, כ-50 ריבועים קטנים)

-ביצים – 2

-קמח לבן רגיל – 5 כפות גדושות

-סוכר חום - 5 כפות

-דבש - 2 כפות (לרכוש - כאן)

-סילאן - 2 כפות

-שומשום - 3 כפות (לרכוש - כאן)

-פירות יבשים שאוהבים - כ-300 גרם (כ-3 כוסות חד פעמיות*)

-אגוזים ופיצוחים שאוהבים - כ-300 גרם (כ-3 כוסות חד פעמיות*)


אלו הפירות היבשים והפיצוחים שאני מכינה איתם -

-צימוקים בהירים - כ-100 גרם (כוס חד פעמית*)

-צימוקים כהים - כ-50 גרם (חצי כוס חד פעמית*)

-חמוציות - כ-50 גרם (חצי כוס חד פעמית*) (לרכישה - כאן)

-תמרים גדולים מגולענים - 4 (מסוג מג'הול) (לרכישה כאן)

-שקדים (לא קלויים ולא קלופים) - כ-100 גרם (כוס חד פעמית*)

-אגוזי מלך - כ-70 גרם (כוס חד פעמית*) (לרכישה - כאן)

-גרעיני חמניה - חופן

-גרעיני דלעת - חופן

-אגוזי לוז - חופן

(שלושת האחרונים יחד – כ-100 גרם - כוס חד פעמית אחת משולבת)
_______________

*שימו לב – כוס המדידה שלי היא כרגיל, כוס חד פעמית שקופה של שתיה קלה. בכוס כזו יש בערך כמות של חצי כוס "רגילה"

שינויים - תרגישו חופשי להשתמש במה שאתם אוהבים, כל עוד תשמרו על הכמויות הכלליות ועל היחסים בין הפירות היבשים לבין הגרעינים והאגוזים


הוראות הכנה, שלב שלב

1. להדליק תנור על 180 מעלות (למעלה ולמטה), להוציא את תבנית התנור ולרפד אותה בנייר אפיה

2. לקצוץ גס בסכין טובה את כל הפירות היבשים האגוזים והגרעינים (גם את הצימוקים חשוב לקצוץ, אחרת הם מתנפחים באפיה)

3. לשפוך את כל הרכיבים לקערה ולערבב טוב בעזרת כף

4. לשפוך את העיסה על תבנית התנור שריפדתם בנייר אפיה ולשטח כמה שאפשר בעזרת כף

5. בכדי לשטח על כל התבנית באופן אחיד, כדאי להניח נייר אפיה נוסף מעל וללחוץ עם כף היד

טריק נחמד שעוזר בשיטוח (כי זה בעצם החלק הכי קשה!) - לגלגל תפוז/לימון מעל נייר האפיה העליון


נסו לשטח עד למצב שהעיסה בעובי אחיד על כל התבנית עד הקצוות (ושהדפנות והפינות יהיו ישרות)

6. להסיר את נייר האפיה - משכו את הנייר לאט ובצמוד לתבנית (ולא לגובה)

7. להכניס לתנור שחומם מראש, על 180 מעלות (למעלה ולמטה) לכ-20-22 דקות (או עד שזה בצבע המתאים)


8. חיתוך לריבועים - לאחר צינון קל של 5-10 דקות (לא יותר, שלא יתקשה מידי) החזיקו את נייר האפיה בשני הצדדים והעבירו בזהירות (שלא יישבר) לשיש או למשטח שניתן לחתוך עליו 

חיתכו לריבועים סימטריים ואחידים ככל הניתן. 
אפשר לחתוך בעזרת סכין גדולה וטובה או בעזרת גלגלת פיצה אם יש

9. לאחר החיתוך הניחו לקירור וייבוש מוחלט כמה שעות באוויר הפתוח

ותגישו בסטייל - ככה פשוט!


*לשמור בצנצנת סגורה כמה ימים או במקפיא בכלי סגור (מומלץ! ואפשר המון זמן...)

ורק תנסו לא לאכול הכל עוד לפני שסגרתם בכלי J

ט"ו בשבט שמח שיהיה!

נפגש במתכון הבא...

ועד אז, מוזמנים גם לעקוב אחרי הבלוג שלי -
כאן

טליה הדר - EshetStyle


רוצים עוד מתכון כיפי שמתאים לט"ו בשבט?
-זה זמן טוב להיזכר בעוגיות הגרנולה הממכרות שמכינים עם ממרח הסומסומיה של פרג, ולכבוד ט"ו בשבט תוכלו להוסיף פנימה גם פירות יבשים... כי העוגיות האלה תמיד יוצאות טעים! 
-כדאי להיזכר גם בסנדוויץ אנרגיה המתוק הזה שמכינים עם תמרים 

*
כל התמונות במתכון הזה צולמו על-ידי טליה הדר-EshetStyle           
Copyright © 2017 all rights reserved | נבנה ע"י לוגייט טכנולוגיות