רכיבים (ל- 8 ברוסקטות קטנות, 4 מכל סוג)
-לחם כפרי (או סוג אחר שאוהבים) – 2 פרוסות גדולות (כל אחת חתוכה ל-4)
-לימון כבוש של פרג (2-3 כפות) (לרכישה כאן)
-עגבניות שרי גדולות - 2 (פרוסות לעיגולים)
-חופן עליי בייבי/רוקט/בזיליקום (אפשר תערובת. שטופים ויבשים ממים)
-גבינת פטה/בולגרית (5%) מפוררת לפירורים גסים – כ-2 כפות
-גבינת מנצ'גו עיזים – 2 פרוסות עבות (או כל גבינה קשה אחרת שאוהבים)
-חצי אגס פרוס לפרוסות
-כמה אגוזי מלך קצוצים גס
-פלפל גרוס, שמן זית
הוראות הכנה שלב שלב
1. לשמן את פרוסות הלחם משני הצדדים בשמן זית איכותי של פרג (לרכישה כאן) (אני מעבירה את השמן זית שלי לשפריצר ומשמנת בעזרתו – מוזמנים לקרוא כאן)
2. להניח את פרוסות הלחם על מחבת חמה (ללא שמן) כ-2 דקות מכל צד להשחמה (זה נותן טעם מדהים ללחם, הרבה יותר מטוסטר!)
3. לחתוך את הלחם לריבועים/רבעים
4. לקצוץ את הלימון הכבוש ולמרוח שכבה יפה על כל אחת מהברוסקטות (כדאי להוסיף גם מעט מהשמן שלו)
5. הרכבת הברוסקטות –
סוג 1- גבינת פטה, עגבניות ואגוזים – על כל חתיכת לחם שמרוחה בלימון כבוש, להניח בסדר הזה - מעט גבינת פטה מפוררת | כמה שברי אגוזים | עלה-שניים רוקט (או סוג אחר) | פרוסת עגבניית שרי | טיפונת שמן זית ופלפל גרוס
סוג 2 - גבינת מנצ'גו ואגסים – על כל חתיכת לחם שמרוחה בלימון כבוש, להניח בסדר הזה – פרוסת גבינת מנצ'גו (או גבינה אחרת שבחרתם) | עלה-שניים רוקט (או סוג אחר) | פרוסת אגס | טיפונת שמן זית ופלפל גרוס
וזהו! עכשיו, כמו תמיד, אל תשכחו שצורת ההגשה חשובה לא פחות מהטעם, אז סדרו יפה על צלחת ותגישו בסטייל ככה פשוט!
ועוד משהו קטן – לגבי הלחם. כעקרון אין בעיה להצנים אותו בתנור או בטוסטר במקום במחבת... ובכל זאת, אני בעד המחבת! משתי סיבות – 1. זה נותן טעם משגע שלא מתקבל אחרת | 2. גם כשהלחם מתקרר הוא לא מתקשה מידי, ולכן זה מומלץ בעיקר באירוח (בדיוק כמו שעשינו במתכון של קרפצ'יו סלק וגבינות, ממש כאן, זוכרים?)
נפגש במתכון הבא...
טליה הדר - EshetStyle