הם מעולים כתוספת כמעט לכל מנה עיקרית וגם משתלבים מצויין על השולחן כשעושים "על האש"
רכיבים
-תפוחי אדמה קטנים ושטופים (למיקרו)
-שמן זית של פרג (קליק כאן לרכישה אונליין)
-פפריקה מתוקה בשמן של פרג (קליק כאן לרכישה אונליין)
הוראות הכנה שלב שלב
1. מוציאים את תבנית התנור והרשת ומחממים תנור על 230 מעלות (למעלה ולמטה)
2. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה
3. חוצים כל תפוח אדמה קטן לחצי
4. מזלפים על תפוחי האדמה בנדיבות גדולה מאוד שמן זית איכותי של פרג ומוסיפים פפריקה מתוקה בשמן של פרג, פלפל שחור טחון ומלח גרוס (מלח ופלפל שימו לפי הטעם, אבל את השמן זית והפפריקה - באמת בנדיבות!)
5. מערבבים טוב עם הידיים כדי שהשמן והתבלינים יעטפו את כל תפוחי האדמה מכל הכיוונים
6. מסדרים את חצאי תפוחי האדמה ככה שלא יעלו אחד על השני (חלק פונים כלפי התבנית וחלק כלפי מעלה)
6. מכניסים לתנור (בשלב האמצעי) לכ-30-40 דקות
7. מוציאים מהתנור, מעבירים למגש אלומיניום/אמייל קטן מרופד בחתיכת נייר אפיה (שגזרתם מנייר אפיה חדש, רק בשביל ההגשה...) ומגישים בסטייל – ככה פשוט!
*אם אתם ממהרים או שאתם אוהבים אותם ממש שחומים (כמוני), תוכלו להעלות באמצע את הטמפרטורה ל-250 מעלות. בעיני ככל שהם קרובים להיות שרופים הם פשוט יותר טעימים! (אבל זו רק אני...)
*ואם התחלתם להכין אותם חצי שעה לפני שבאו האורחים, והם אחרו... אין בעיה להשאיר אותם בתנור אפילו עוד חצי שעה - על 150 מעלות (ככה אני עושה כשאני רואה שאנחנו עדיין לא מתיישבים לשולחן... תמיד אני חוששת שהם יישרפו עד שנתיישב ובסוף הם יוצאים אפילו יותר טוב מהפעם הקודמת :))