רכיבים (ל-5 שיפודונים)
-נתח חזה עוף (כ-250 גרם)
למרינדה
-שמן זית של פרג - 6 כפיות
-דבש - 1 כפית
-טחינה גולמית - 1 כפית
-כמה טיפות לימון, מלח ופלפל גרוסים
לתוספות
-המון נענע, פטרוזיליה וכמה עלי בזיליקום (כולם טריים) - לקצוץ יחד, ללא הענפים, ולתבל במעט לימון ושמן זית
-טחינה טובה (גולמית או מוכנה, מה שאוהבים...)
-פיתה חתוכה לרבעים
להגשה
-שיפודונים קטנים מעץ
-נייר אפיה
-רבעי לימון
הוראות הכנה, שלב שלב
1. לערבב את כל רכיבי המרינדה בקערה, לחתוך את העוף לקוביות גדולות, להכניס ולערבב טוב (לכסות ולהכניס למקרר לכ-20 דק' אפשר גם ללילה, אבל לא צריך...)
2. לשפד כל 3 קוביות על מיני שיפוד
3. לשים על הגריל או על מחבת פסים (חום/אש בינונית) לכמה דקות מכל צד (לא להיבהל אם זה טיפה משחיר, זה רק הדבש... וזה נותן קראנץ' טעים!)
4. לטפטף מעט שמן זית על כל רבע פיתה מבפנים ומבחוץ ולהניח על הגריל/על מחבת פסים, קצת מכל צד וגם מבפנים, ואל תדלגו על השלב הזה, זה מוסיף המון טעם!
*אפשרות נוספת - פשוט לצרוב את הפיתה על אש גלויה (על הגז), גם נותן טעם משגע!
איך להגיש?
*למלא כל רבע פיתה בהמון ירוקים קצוצים (חפשו אצלי בבלוג, כאן בסוף, את הטיפ שלי על עלים ירוקים),
להניח את השיפודון, לזלף מעל טחינה ולפזר מלמעלה בנדיבות שבבי בצל מטוגן של פרג
*להניח כל רבע פיתה בצלוחית אישית על ריבוע נייר אפיה עם פלח לימון וצרור עלי נענע ופטרוזיליה ולהגיש בסטייל – ככה פשוט!
ועוד משהו -
*הכי חשוב - אל תוותרו על הנענע ושבבי הבצל הקריספיים, כי זה בדיוק הדברים הקטנים שעושים את כל ההבדל!
*אפשר להוסיף למרינדה גם כמה חתיכות ג'ינג'ר טרי קצוץ (נותן עוד טעם עם טוויסט וגם מרכך את העוף)
*אם לא מתחשק על שיפוד, תוכלו להכין את נתח החזה בשלמותו (באותה מרינדה) ולפרוס לפרוסות.
ואגב, אם נשאר משהו אפשר לשמור במקרר כמה ימים, לפרוס לפרוסות ככה קר, ולהוסיף מעל סלט או בתוך סנדביץ' – יוצא מדהים! (בדיוק כמו שעשינו במתכון של חזה עוף בציפוי אדמדם, ממש כאן, זוכרים?)
ולא משנה איך תכינו, אל תשכחו, כמו תמיד, שצורת ההגשה חשובה לא פחות מהטעם!
נפגש במתכון הבא...
טליה הדר – EshetStyle