הסיפור שלנו



סיפורה של חברת תבליני פרג מתחיל בלוב, בשנת 1906 עם עסק התבלינים שהוביל אברהם פריג', סבו של חיים פרג. משפחת פריג' בלוב חיה ונשמה את סודות התבלינים יום-יום, שעה אחרי שעה. שנים רבות של ניסיון, מומחיות ומקצועיות הועברו בין בני המשפחה לאורך הדורות, מאב לבן, מאם לבת, כמורשת משפחתית.
עם עלייתם ארצה ב- 1948 , שונה שם המשפחה ל-"פרג" בשל הדמיון לשם המקורי ובני המשפחה המשיכו להפיץ את בשורת התבלינים. חיים פרג, הבעלים של תבליני פרג, נולד לתוך עולם של תבלינים וניחוחות שמן זית, כורכום כמון ופפריקה.  במקום הולדתו של חיים, מושב זיתן ליד לוד, היה עוזר לאביו ויטוריו פרי'ג סוחר התבלינים במכירת תבלינים בחנות שלו בשוק העירוני של לוד ומצטרף אליו על עגלת התבלינים לסיבובים בארץ. היה זה רק עניין של זמן עד שחיים הקים עסק משלו – אף הוא בתחום התבלינים.
חיים פרג, דור שלישי ל"תבלינאים" (יוצרי תבלינים) החל את דרכו עם התבלינים בגיל 9. פרג עסק בתחום התבלינים עד גיל 16 וחזר לכך בשנת 1980, כשפתח את החנות הראשונה של "תבליני פרג" באילת. המסר המוביל את חיים פרג לאורך כל פעילותו הוא " אני לא מוכר מה שאני לא אוהב".
 
כיום חברת תבליני פרג הינה אחת החברות המובילה בישראל בתחום התבלינים. החברה מציעה למעלה מ-100 מיני תבלינים, תערובות תיבול, דבש, פירות יבשים ושמן זית המיוצרים ומשווקים כיום בפרג. לחבר רשת חנויות המונה כ-6 סניפים בבת-ים, פתח תקווה, שוק מחנה יהודה, שוק נתניה, שוק הכרמל ושוק לוינסקי. בחנויות הרשת אפשר להשיג את כל סוגי התבלינים לצד משקה רוזטה טריפוליטאי, סלטים תוצרת בית, ממרח סומסומייה ייחודי העשוי משקדים, דבש ושומשום ואף מוצרים נגד עין הרע. המבקרים בחנויות ייהנו גם מסיר טעימות מפיץ ריח ומעורר תיאבון המציע את מוצר הדגל של החברה- תערובות אורז מתובלות וייחודיות. את מוצרי החברה ניתן להשיג גם ברשתות "אושר עד", "חצי חינם" ורשתות נבחרות. לרשת גם אתר אינטרנט מכירתי פעיל www.tavlineypereg.co.il   
 


עם הזמן העסק התרחב גם לפעילות בשוק המוסדי ותבליני פרג הפכו לספקי תבלינים של אולמות אירועים, רשתות מזון מהיר, מסעדות ועוד. אל חיים והעסק שהלך והתפתח הצטרפו בני המשפחה וכולם יחדיו כיום מובילים כיום את החברה מתוך תשוקה לניחוחות, צבעים, איכות וטריות. חיים גילה שאין כמו משפחה בכדי להניע את העסק קדימה והצטרפו אליו עם הזמן שלושת ילדיו, דקלה בתו הבכורה החלה את דרכה בתחום השיווק עד שהחליטה לפרוש כנפיים ולעסוק בתחום אחר. שני בניו גיא ועומרי עובדים היום בעסק המשפחתי- גיא כמנכ"ל החברה ועומרי מנהל את  בית הבד של החברה. מלבד ילדיו של חיים הצטרפו לעסק גם אחייניו ואחותו הגדולה דינה, אשר נחשבת גורו של תבלינים ובישול ויוצרת תערובות מקוריות, את דינה אפשר לפגוש אותה בחנות בשוק לווינסקי.
 
חיים פרג מספר על הרגע בו פתח בית בד תחת תבליני פרג: "עוד בתור ילד נהגתי להכין שמן זית רק עם עלי ומכתש. גרנו במושב זייתן, ליד לוד, שם היינו קוטפים את הזיתים ביום, מביאים אותם הביתה לקראת שעות הערב ומתחילים להכות בהם עם עלי ומכתש. את העיסה שנוצרה היינו מניחים בפיילת הכביסה. בפיילה עצמה היינו שמים את הזיתים בצד אחד, מניחים אבן באמצע ויוצרים שיפוע על מנת שהשמן יזרום כלפי מטה- כשהיינו קמים בבוקר כבר הייתה לנו כמות יפה של שמן שחיכתה לנו.
 
בבגרותי רכשתי שמן זית בפחים מספקים חיצוניים ותמיד חלמתי על בית בד משלי, הזהירו אותי שזה עולה הרבה כסף אך אני חיכיתי וב-2007 זכיתי להגשים את חלומי ולפתוח בית בד בקיבוץ גלאון, אין ספק שזה היה אחד הימים המאושרים שלי". את בית הבד מוביל כיום בני, עומרי פרג. עם השנים עומרי התמחה בשיפוט תחרויות שמן זית בארץ ובעולם, ובזכות לימודיו הרבים על שמן זית וטעמיו הוא כיום "המאסטר בלנדר" של החברה ובזכותו שמן הזית של פרג זוכה מדי שנה כל שנה במדליות ופרסים רבים.
 
הפעילות של תבליני פרג מבוססת על איכות, אותנטיות, חומרי גלם משובחים ותערובות טריות וטבעיות. בחברה מועסקים כ- 60 עובדים בסניפים השונים. מפעל החברה ממוקם בעיר בת ים והוא משתרע על שטח של כ- 1000  מ"ר. המפעל משלב בתוכו מכונות חדשניות לצד עבודת יד של עובדים מסורים- מה שמאפשר ייצור טרי עם הרבה תשומת לב וטעם. 
 
   
 
 


   
    
Copyright © 2017 all rights reserved | נבנה ע"י לוגייט טכנולוגיות