עדכונים חשובים

לקוחות יקרים! בעקבות עומס חריג של הזמנות באתר ניתן לבצע הזמנות באיסוף עצמי בלבד, ככל שיתאפשר נפתח את האתר שוב למשלוחים. עמכם הסליחה!  
איסוף עצמי מסניפים בת ים (ניסנבאום 25) רחובות (קניון עופר), או תל אביב (שוק הכרמל)    

סניף בת ים יפתח ביום שישי מ19.4.23 בין השעות 8-12  
נשנושי קישוא קריספיים - ללא טיגון

לקוחות יקרים! בעקבות עומס חריג של הזמנות באתר ניתן לבצע הזמנות באיסוף עצמי בלבד, ככל שיתאפשר נפתח את האתר שוב למשלוחים. עמכם הסליחה!
איסוף עצמי מסניפים בת ים (ניסנבאום 25) רחובות (קניון עופר), או תל אביב (שוק הכרמל)

נשנושי קישוא קריספיים - ללא טיגון

עיגולי קישוא בציפוי קריספי עם הפנקו של פרג – נשנוש פתיחה כיפי וקל להכנה                               

רכיבים 

-קישוא גדול

-פירורי פנקו יפני גס (של פרג)

-ביצה

-סומסום שחור (חופן) (אפשר להחליף בקצח)

-סויה (כפית)

-מלח גרוס

רוטב להגשה

אפשרות 1 - סויה
אפשרות 2 - יוגורט עזים מתובל בשמן זית, מלח ופלפל גרוסים



הוראות הכנה, שלב שלב

*להוציא את תבנית התנור, לרפד אותה בנייר אפיה ולחמם תנור על 200 מעלות (למעלה ולמטה)

1. לפרוס קישוא לפרוסות דקות (עד סנטימטר)

2. לקשקש ביצה בקערה ולהוסיף לתוכה כפית סויה

3. לשפוך על צלחת גדולה ושטוחה את פירורי הפנקו של פרג, יחד עם מעט מלח גרוס וחופן סומסום שחור (אם אין, אפשר להחליף בקצח)

4. ועכשיו, כמו שמצפים שניצל - לקחת כל עיגול של קישוא, לטבול בקערת הביצה, משם לצלחת הפנקו, לצפות מכל הכיוונים - ולהניח על תבנית התנור המרופדת בנייר אפיה

5. להכניס לתנור לכ-20 דקות על 200 מעלות. אחרי 20 דקות, אפשר להוסיף עוד כ-3 דקות על 220-250 מעלות כדי להפוך את הציפוי ליותר קריספי ושחום (רק אני מציעה, להיות בסביבה ולשים לב שזה לא נשרף! לפחות בפעם הראשונה...)

6. הגשה – להמתין 5-10 דקות (לא יותר!) לצינון קל והתקשות
להעביר לקערת הגשה (מרופדת בריבוע נייר אפיה או תחרת נייר) או לצלחת הגשה שטוחה מאורכת. להוסיף קערית עם הרוטב שבחרתם (ראו בהמשך) 
ולהגיש בסטייל – ככה פשוט!

הרוטב - 
זה בעצם מטבל ולא רוטב, כי צריך לטבול כל עיגול לפני כל ביס :)
 (ולא לשפוך את הרוטב מעל כדי לא להרוס את הקראנצ'יות של הציפוי...)

איזה? אתם מחליטים לפי הסגנון שמתחשק לכם, כי המטבל משנה את המנה בצ'יק מסגנון אחד לשני...

לסגנון אייסאתי – קערית קטנה של סויה ככה לבד, או סויה מהולה במעט מים ומיץ לימון (אם רוצים טעם מעודן יותר)

לסגנון אחר (כפרי/ישראלי כזה...) – קערית קטנה עם יוגורט עיזים, מתובל למעלה במעט שמן זית טוב (של פרג), מלח ופלפל גרוסים



ועוד משהו קטן –

-זמן האפייה תלוי כמובן בעוצמת התנור ובכמה זמן חיממתם מראש. לכן, מצד אחד כדאי להיות עירניים כבר אחרי 20 דקות לוודא שהציפוי לא משחיר מידי. מצד שני, לא להתפתות להוציא לפני הזמן, כי הם הכי מוצלחים כשהם ממש קריספיים!!

-ללא ספק, הכי טעים לאכול עד 10 דקות אחרי שהוצאתם מהתנור, כי אם מחכים הרבה זמן הם נעשים טיפה "נושים" (ואנחנו לא רוצים את זה :)).

-ואם בכל זאת רוצים לאכול אותם מאוחר יותר (או אפילו לשמור יום במקרר) – זה גם אפשרי! וכל מה שצריך לעשות, זה להכניס אותם שוב לתנור או לטוסטר לכ-10 דקות לפני הגשה, והם חוזרים להיות קריספיים וטעימים כמו בהתחלה!

ומה שלא יהיה, כמו תמיד, אל תשכחו שההגשה חשובה לא פחות מהטעם...

אז תגישו בסטייל – ככה פשוט!

נפגש במתכון הבא...

טליה הדר – EshetStyle                

    
Copyright © 2024 all rights reserved | נבנה ע"י לוגייט טכנולוגיות